Ledome

Iegremdējieties gardēžu jūras velšu recepšu pasaulē un atklājiet labākos jūras velšu restorānus Rīgā!


Marseļas zupa: Kulinārais baudījums no Vidusjūras

Marseļa zupa recepts

Marseļa, kas atrodas Francijas dienvidaustrumu piekrastē, jau izsenis ir slavena ne tikai ar savu dinamisko ostu un kultūras mantojumu, bet arī ar bagātīgajām kulinārijas tradīcijām. Starp tām izceļas Marseļas zupa, kas liecina par pilsētas saikni ar Vidusjūru. Šī ar jūras veltēm bagātā zupa, kas pārpilna ar svaigu zivju, garšaugu un aromātisku dārzeņu garšām, ir stāsts par jūras bagātībām un pilsētas senajām zināšanām sauszemes un jūras savienošanā uz šķīvja.

Marseļas zupas (Bouillabaisse) recepte:

Sastāvdaļas:

  • 500 g jauktu zivju (piemēram, akmeņzivs, sarkanās karūsas un jūras asaris), notīrītas un sagrieztas gabaliņos.
  • 200 g gliemju (piemēram, gliemenes vai gliemenes)
  • 2 sīpoli, smalki sagriezti
  • 3 sasmalcinātas ķiploku daiviņas
  • 2 tomāti, sagriezti kubiņos
  • 1 puravs, notīrīts un sagriezts šķēlēs
  • 3 ēd.k. olīveļļas
  • 1 tējkarote safrāna pavedienu
  • 2 lauru lapas
  • 1 zariņš timiāna
  • 1 apelsīna mizas sloksne
  • 1,5 litra zivju buljona
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • 1 neliels ķekars sasmalcinātu pētersīļu (dekorēšanai)

Norādījumi:

  1. Uzkarsē olīveļļu lielā katlā un sautē sīpolus, puravus un ķiplokus, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
  2. Pievienojiet tomātus, safrānu, lauru lapas, timiānu un apelsīna miziņu. Pāris minūtes samaisa.
  3. Ielej zivju buljonu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  4. Kad tas ir uzvārījies, pievienojiet zivju gabaliņus. Samazina siltumu un ļauj vārīties apmēram 20 minūtes.
  5. Pievienojiet gliemenes un vāriet, līdz tās atveras.
  6. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  7. Pasniedz karstu, dekorējot ar sasmalcinātām pētersīlēm. Izbaudiet autentisko Marseļas zupu!