Ledome

Iegremdējieties gardēžu jūras velšu recepšu pasaulē un atklājiet labākos jūras velšu restorānus Rīgā!


Garneļu Scampi makaroni: Katrā kumosā – garšas sprādziens.

Izbaudiet neatvairāmo sulīgo garneļu, smaržīgo ķiploku un pikantā citrona kombināciju ar mūsu garneļu Scampi makaronu recepti. Šis klasiskais ēdiens piedāvā apburošu garšu harmoniju, kas jūsu garšas kārpiņas aizvedīs uz Itālijas piekrasti. Maigās linguine nūdeles lieliski papildina sviestainās garneles, bet baltvīns un citrons piešķir tām atsvaidzinošu pikantumu. Šī recepte ir svētki vienkāršībai un elegancei, tāpēc tā ir ideāla izvēle gan iknedēļas vakariņām, gan īpašiem pasākumiem. Iegremdēsimies receptē un atklāsim šī kulinārijas šedevra pagatavošanas noslēpumus.

Sastāvdaļas:

  • 500 g. garneļu, nomizotu un atdalītu
  • 220 g. linguini makaronu
  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 4 sasmalcinātas ķiploku daiviņas
  • 1/2 glāzes baltā vīna
  • 1/4 glāzes svaigas citrona sulas
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Pēc izvēles: sarkano piparu pārslas garšai.
  • Svaigi sasmalcināti pētersīļi (dekorēšanai)

Kā pagatavot:

  1. Pagatavojiet Linguine makaronus:
  2. Sākumā pagatavojiet linguine makaronus saskaņā ar iepakojuma norādījumiem, līdz tie sasniedz vēlamo al dente konsistenci. Kad makaroni ir izvārīti, tos notecina un atliek malā.
  3. Sautējiet ķiplokus un garneles:
  4. Uz vidējas uguns lielā pannā izkausējiet sviestu. Pievienojiet sasmalcinātus ķiplokus un sautējiet 1-2 minūtes, līdz tie kļūst smaržīgi un zeltaini. Aromāts sāks piepildīt jūsu virtuvi, radot gaidīšanas sajūtu par gaidāmo garšīgo maltīti.
  5. Pagatavojiet garneles:
  6. Pievienojiet pannā nomizotas un nomizotas garneles un cepiet aptuveni 2-3 minūtes no katras puses vai arī līdz garneles iegūst skaistu rozā krāsu. Uzmanieties, lai garneles nepārceptos, jo tās var kļūt gumijotas. Sviesta ķiploku aromāts iesūksies garnelēs, radot mutē kārdinošu kombināciju.
  7. Pievienojiet vīnu, citronu sulu un garšvielas:
  8. Ielejiet baltvīnu un svaigi spiestu citronu sulu, ļaujot garšām saplūst kopā ar garnelēm. Pēc garšas pasniedziet ēdienam sāli un piparus, tādējādi pastiprinot dabisko jūras velšu garšu. Tiem, kam patīk garšvielu piedevas, nedaudz pārkaisa sarkano piparu pārslas, lai piešķirtu tiem maigu garšu.
  9. Sajauciet makaronus un mērci:
  10. Pievienojiet pannā pagatavotos linguine makaronus, viegli samaisot tos ar mērci un garnelēm, līdz katrs pavediens ir pārklāts ar sulīgām garšām. Linguine kalpo kā audekls spilgtajām sastāvdaļām, nodrošinot, ka katrs kodiens ir harmonisks tekstūru un garšu apvienojums.
  11. Dekorējiet un pasniedziet:
  12. Pēc tam, kad makaroni ir vienmērīgi pārklāti ar mērci, pārnesiet tos uz šķīvjiem. Virsū pārkaisiet svaigi sasmalcinātus pētersīļus, lai piešķirtu ēdienam krāsu un svaiguma nokrāsu. Šo ēdienu vislabāk pasniegt karstu un uzreiz, ļaujot garšām izcelties visā to krāšņumā.