Ledome

Iegremdējieties gardēžu jūras velšu recepšu pasaulē un atklājiet labākos jūras velšu restorānus Rīgā!


Krabju kūkas: Jūras velšu mīļotāju baudījums

Atklājiet jūras velšu pilnības iemiesojumu ar mūsu krabju kūku recepti. Šīs gardās kūkas ir maigi kraukšķīgas no ārpuses un izsmalcināti maigas no iekšpuses, un tās ir svētki saldai, sulīgai krabju gaļai. Maizes drupatas, majonēzes un aromātisko garšvielu kombinācija veido harmonisku maisījumu, kas izceļ dabiskās krabju garšas. Pasniegtas kā uzkoda, pamatēdiens vai pat sviestmaizē, šīs krabju kūkas noteikti pārsteigs pat visizsmalcinātākās garšas kārpiņas. Iesim talkā receptei un atklāsim šo neatvairāmo gardumu pagatavošanas noslēpumus.

Sastāvdaļas:

  • 500 g rupji sagrieztas krabju gaļas
  • 1/2 glāzes rīvmaizes
  • 1/4 glāzes majonēzes
  • 1 ēdamkarote Dižonas sinepju
  • 1 ēdamkarote Vorčesteršīras mērces
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 1/4 glāzes maltu zaļo sīpolu
  • 1/4 tases sasmalcinātu svaigu pētersīļu
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • Eļļa cepšanai

Kā pagatavot:

  1. Sagatavojiet krabju gaļu:
    Uzmanīgi pārbaudiet krabju gaļu, pārliecinoties, ka tajā nav palikušas čaumalas vai skrimšļi. Nosusiniet to, izmantojot papīra dvieļus, uzmanoties, lai nesabojātu maigās gaļas pārslas. Atlieciet malā.
  2. Pagatavojiet saistvielas maisījumu:
    Sajauciet rīvmaizi: sajauciet rīvmaizi, majonēzi, Dižonas sinepes, Vorčesteršīras mērci, citrona sulu, sasmalcinātus zaļos sīpolus, sasmalcinātas svaigas pētersīļus, sāli un piparus. Sastāvdaļas samaisa kopā, līdz tās veido viendabīgu maisījumu. Šī sastāvdaļu kombinācija kalpo kā saistviela, kas satur krabju pīrādziņus kopā, vienlaikus piešķirot tiem dziļāku garšu.
  3. Pievienojiet krabju gaļu:
    Krabju gaļu uzmanīgi iemaisiet sagatavotajā saistošajā maisījumā. Uzmanieties, lai maisījums nebūtu pārāk biezs, jo vēlaties saglabāt krabju gaļas gabaliņu viengabalainību. Mērķis ir vienmērīgi sadalīt saistošo maisījumu, vienlaikus ļaujot krabjiem palikt ēdiena galvenajai lomai.
  4. Veidojiet krabju pīrādziņus:
    No krabju maisījuma ar rokām izveidojiet vēlamā izmēra apaļas pīrādziņus. Maizi viegli sablīvējiet, lai nodrošinātu, ka cepšanas laikā kūciņas saglabā formu. Šis solis ļauj pielāgot krabju pīrādziņu lielumu atbilstoši savām vēlmēm, neatkarīgi no tā, vai dodat priekšroku kumosa lieluma uzkodām vai lielākām pamatēdiena porcijām.
  5. Krabju pīrādziņus apcepiet:
    Uzkarsējiet augu eļļu pannā uz vidējas uguns. Uzmanīgi ievietojiet krabju pīrādziņus karstajā eļļā, nodrošinot, lai tiem būtu pietiekami daudz vietas vienmērīgai cepšanai un panna nebūtu pārpildīta. Krabju pīrādziņus cep apmēram 3-4 minūtes no katras puses, līdz tie kļūst zeltaini brūni un krabju pīrādziņi kļūst kraukšķīgi no ārpuses. Kad krabju pīrādziņi ir gatavi, pārliek tos uz papīra dvieli, lai notecinātu lieko eļļu.
  6. Pasniedziet un baudiet:
    Pasniedziet krabju pīrādziņus karstus, ļaujot to vilinošajam aromātam rosināt apetīti. Šos gardos gardumus var baudīt arī vienus, papildinot ar pikantu tartara mērci vai svaigu citrona sulu. Var arī pagatavot apburošu krabju kūku sviestmaizi, ievietojot tās starp grauzdētām maizītēm ar salātiem un pikantu remulas mērci. Iespējas ir bezgalīgas!